­

The Dosparade voor Energy4All

Eenmaal… Andermaal… Verkocht! Met een spetterende veiling werd het unieke Nederlandse kunstproject The DOGPARADE feestelijk afgesloten. De prachtige bulldogs gingen onder de hamer om geld op te halen voor stichting Energy4All en daarmee aan het onderzoek naar een medicijn.

“Als moeder van Noa (8) met energiestofwisselingsziekte wilde ik, gedreven door machteloosheid, iets doen om de realisatie van het medicijn te versnellen,” vertelt initiatiefneemster Mike Zeelen. “Door onze bulldog Josephine en mijn liefde voor kunst kwam ik uit bij de bulldogs van kunstenaar Hannes D’Haese die meteen wilde meewerken aan de plannen voor een grootse parade van bulldogs. Met de hulp van alle meewerkende kunstenaars en bijna 100 vrijwilligers is er een prachtige roedel van kunst-bulldogs gecreëerd die het medicijn voor de kinderen een stukje dichterbij brengt.”

The DOGPARADEDe dertig Dogs zijn beschilderd door de absolute top van hedendaagse Nederlandse/Belgische kunstenaars en stuk voor stuk uniek. De roedel trok vervolgens het hele land door met exposities in onder andere Maastricht, Lelystad, Nijmegen, Roermond en in de Stopera in Amsterdam, met als hoogtepunt een ‘dogwalk' over de Dam. Waar de honden ook opdoken, ze kregen veel bekijks.

Na de uitgebreide tour eindigde The DOGPARADE zijn tocht in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. Daar stonden ze opgesteld in een prachtig ingerichte, door de directie van NBC gratis ter beschikking gestelde ruimte. Terwijl de vele gasten en aanwezige kunstenaars door het NBC culinair werden verblijd met de lekkerste gerechten, gingen de honden onder de hamer van veilingmeester Jan Wolter van de Berg (20 jaar ervaring bij Sotheby's). Hoofdcurator van de ING mw. Sanne ten Brink gaf bij elke Dog een korte introductie over de kunstenaar die hem gemaakt had.

Dogparade opbrengstDe biedingen vlogen door de zaal. De kopers moesten flink bieden om hun favoriete bulldog te bemachtigen. De avond werd afgesloten met de bekendmaking van de opbrengst van maar liefst € 184.200,-. Een ongelofelijk mooie cheque die door Mike en Pleuni uit naam van Energy4All overhandigd kon worden aan professor dr. Jan Smeitink.

Een bijzondere avond voor Mike, haar idee was werkelijkheid geworden. Dit met dank aan hoofdsponsor Leolux, het NBC, vele andere sponsors, kunstenaars, vrijwilligers en kopers. Toen de eigenaar van het Bulldog Hotel met een extra donatie de eindstand zomaar afrondde op € 200.000,- gaf dat een gouden rand om het prachtige project The DOGPARADE!

Meer informatie op www.thedogparade.com

Inmiddels is Mike samen met Stichting Energy4All bezig met een nieuw project: the heART parade! Lees hier meer over dit bijzondere initiatief.

Dogparada op de Dam

­