­

De Dam tot Damloop is een hardloopwedstrijd waarbij ruim 35.000 hardlopers starten in Amsterdam om 10 mijl later in Zaandam te finishen. Diverse bedrijventeams en veel individuele lopers hebben voorgaande jaren mee gedaan voor Stichting Energy4All. In 2018 was er een geweldige opbrengst van ruim € 18.464,-!

Stichting Energy4All beschikt over speciale startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl op zondag 22 september 2019. Als Energy4All hardloper loop je niet alleen voor zichzelf maar ook voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte! Dat is geweldig!

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE DAM TOT DAMLOOP 2019

 

 Dam tot damloop 2016   Dam tot Damloop 2016

 

Loop mee met een businessteam, vriendenteam of sportvereniging

DamtotDam StartnummerShirtEen bedrijf dat zich sportief en maatschappelijk verantwoord inzet, mooier kan het bijna niet! Verschillende bedrijven lopen met hun businessteam mee voor Stichting Energy4All en dragen zo hun steentje bij aan het medicijnonderzoek dat Stichting Energy4All structureel steunt.

Voorgaande jaren stond Stichting Energy4All aan de start van de Damloop met o.a. businessteams zoals: NautaDuthill NV, Grondwerk PM en Terberg Leasing.

Voor bedrijven zijn er behalve startbewijzen ook andere sponsormogelijkheden zoals shirtsponsoring.
Indien je als bedrijventeam, vriendenteam, sportvereniging o.i.d. wilt starten neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor inschrijving voor de Dam tot Damloop van 2018.

 Tom Oudijk had een speciale reden om zich in te schrijven en met al zijn energie te lopen.

Lees over de ervaring van deelnemer Tom Oudijk in 2016

DamtotDam TomFinishfoto"Onze zoon Freek (7) stond al jaren onder controle van een kinderarts omdat hij anders dan zijn zus Merel (10), in ontwikkeling en groei achterbleef", vertelt Tom. "Freek was ook geen jongetje dat buiten ging rennen, wandelen of fietsen. Deze inspanningen kostten hem, zo weten wij nu inmiddels, enorm veel energie.

Tot augustus 2014 waren er soms kleine lastige momentjes met Freek, maar daarna veranderde ons leven. Freek herstelde na een koortsperiode van 2 weken slecht, dit openbaarde zich onder andere in slecht lopen, geen evenwicht, vallen en extreme vermoeidheid. Freek is toen opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. na verschillende onderzoeken kregen we te horen dat hij een energiestofwisselingsziekte heeft.

Vanaf dat moment heeft ons gezin opeens een kindje met een beperking en staat er een rolstoel in ons huis. Voor Freek een fantastisch hulpmiddel waar hij supertrots op is, maar als ouder is dat even slikken. Daarnaast is het niet te accepteren dat deze ziekte zo weinig aandacht krijgt in de media en dat er simpelweg niet genoeg geld beschikbaar is om een medicijn te ontwikkelen. Toen ik op de website van Energy4All las dat bij de stichting startbewijzen voor de Dam tot Damloop verkrijgbaar waren, besloot ik zelf mijn steentje bij te dragen.

Ondanks een voorbereiding met verschillende blessures was ik klaar voor de grote dag, want opgeven was geen optie. In de trein plaatste ik nog een berichtje op Facebook. Tijdens het typen van de tekst "Ik ga vandaag mijn best doen! Ik doe het voor jou mijn allerliefste Freek" kreeg ik tranen in mijn ogen. De gedachte aan zijn onzekere toekomst kwam even hard binnen.

Enorm enthousiast door het fantastische bedrag van ruim € 14.000,- dat is gedoneerd via mijn sponsorpagina door familie, vrienden, kennissen en collega's ging ik van start. Het was grandioos. Langs de gehele route zorgden toeschouwers voor muziek en aanmoedigingen. Het was echt genieten om mee te doen. Na ruim 16 kilometer werd ik in Zaandam onthaald door mijn familie met een trofee waarop stond "Super trots op onze kanjer". Een mooiere finish kon ik me niet wensen.
 
Bron: Energy4All Magazine 7 (2016)

 

 

­