­

MITO Estafette kleineBanner 2023

De MITO Estafette 2023 bestaat uit 4 routes die vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar de finish in Nijmegen (de stad van het Radboudumc en Khondrion die het medicijnonderzoek uitvoert) gaan. De routes gaan van MITO Hart Punt naar MITO Hart Punt. Dit zijn kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte en ook gezinnen die een kind hebben verloren aan de ziekte(*). De vier groene mito-harten worden op verschillende manieren verder gebracht en gaan zo het land door. Ze worden bij de MITO Hart Punten doorgeven van lotgenoot naar lotgenoot..

Sponsor met donatie
Sponsor al die kanjers met een energiestofwisselingsziekte en de kanjers die hun energie geven om het groene hart stokje verder te brengen. Hiermee steun je het belangrijke medicijnonderzoek van professor Smeitink en zijn team van Khondrion i.s.m. het Radboudumc. Want samen stoppen we energiestofwisselingsziekten!
Sponsorgeld ophalen is geen voorwaarde om mee te doen maar de deelnemers die dat wel willen doen hebben een sponsorpagina aangemaakt, dan staat er hieronder 'SPONSOR' bij de informatie over hun MITO Hart Punt. Wil je iemand sponsoren zonder actiepagina dan kan dat via onderstaande link en laat in de boodschap bij je donatie (die kan je na de betaling invullen) achter wie je steunt. Of schrijf uw donatie over op bankrekening NL96 INGB 000 000 4403 tnv Stichting Energy4All met als bijschrift MITO Estafette en de naam van het MITO Hart Punt. Zelf een actiepagina aanmaken om je te laten sponsoren kan hier ook.

sponsor MITO Hart punten van de Mito estafette

Sponsor met deelname aan de Energy4All Loterij

Als je een lot koopt van de Energy4All Loterij kan je daarmee een MITO Hart Punt steunen. Maak kans op mooie prijzen en draag ook nog bij aan het medicijnonderzoek.
Het is t/m 23 september mogelijk met jouw lot een MITO Hart Punt te steunen. Je vindt de verschillende punten terug in het bestelformulier waar je jouw keuze kan maken wie je wilt steunen. De opbrengst wordt per punt bijgeschreven op de sponsorpagina.

meer informatie over de Energy4All Loterij en koop een lot!

Volg de MITO Estafette Facebook
Op de facebook pagina van de MITO Estafette kan je de tochten via Facebook volgen.
Bekijk het hier: https://www.facebook.com/MITOestafette

Hierbij een overzicht van Route MIDDEN

Met daarin de MITO HART Punten van de route MIDDEN (oranje), daarbij de informatie die al beschikbaar is zoals de dag dat ze in actie komen, de route die ze gaan afleggen, hoe ze het stokje verder brengen en bij de punten met een sponsorpagina staat een knop naar de pagina waar je ze kunt sponsoren met een donatie.
Bekijk ook: Route WEST | Route OOST | Route ZUID


De nog niet bekende informatie, data en tijden worden toegevoegd zodra we die weten, dit zijn richttijden en kunnen dus zelfs op de dag zelf nog veranderen.
Houd deze pagina dus in de gaten voor updates.

MITO HART Punt Route en meer info

Fardau* en Ylse

MHP Fardau Acronius

MHP Ylse Acronius

 

Holwerd - Stiens - Leeuwarden
Afstand ongeveer 24 km

za 16 september 2023
Start rond 10:45 - 11:00 uur
12:15 uur sluiten fietsers aan bij voetbalclub SC Stiens

Gerben en Ryanna zijn ouders van drie prachtige dochters Fardau*, Marryth en Ylse. Fardau kreeg de diagnose Syndroom van Alpers, een ernstige energiestofwisselingsziekte. Slechts 5 weken na haar diagnose is ze 27 augustus 2021 op 2-jarige leeftijd overleden.
Haar jongste zusje Ylse (2) heeft dezelfde diagnose gekregen. Een machteloos gevoel en groot gemis. Ze vinden het fijn iets te kunnen doen ter nagedachtenis aan Fardau* en voor Ylse, daarom doen ze voor de tweede keer mee aan de MITO Estafette voor Stichting Energy4All.
Ze deelden hun verhaal in het Energy4All Magazine, lees het hier.

Zij brengen het mito-hart op de fiets naar lotgenoot Paulien. Onderweg sluiten Shamyla (heeft een lichte vorm van de ziekte) aan bij votbalclub SC Stiens met haar zoon Lyam, Rianne en Kian.

sponsor MHP Fardau* en Ylse

Paulien

28 MHP Paulien

Leeuwarden - Heerenveen
Afstand van 38 km

za 16 september 2023

Paulien heeft de energiestofwisselingsziekte Kearns Sayre Syndroom en zet haar schaarse energie met liefde in voor Stichting Energy4All als ambassadeur. Ze brengt met haar ouders in de auto het mito-hart verder naar Klaske en Maaike in Heerenveen.

sponsor Paulien

Klaske en Maaike

MHP Klaske

MHP Maaike

Heerenveen - Sitn Nicolaasga
Afstand van ongeveer 18 km

za 16 september 2023

Klaske woont in Heerenveen en is de laatste jaren door haar energiestofwisselingsziekten snel achteruit gegaan. Sinds kort heeft ze een hulphond die haar ondersteunt. Ze geniet van tijd met haar kinderen en kleinkinderen. 

Maaike is net verhuisd van Friesland naar een nieuw plekje vlakbij Enschede, terug naar haar roots. Ze heeft zelf een energiestofwisselingsziekte en verloor haar broertje Niek al aan de ziekte. Ze doet nog één keer meer aan de mooie route die door Friesland loopt en die ze zelf mede organiseert.
Lees hier het verhaal van Maaike uit het Energy4All Magazine editie 13.

Klaske en Maaike bundelen hun krachten en energie en brengen het mito-hart verder naar Wietske in Sint Nicolaasga.

sponsor Klaske en Maaike

Wietske

25 MHP Wietske

Sint Nicolaasga - Tjerkgaast
Afstand van ongeveer 6,5 km

zo 17 september 2023

Wietske heeft een energiestofwisselingsziekte en zet zich ondanks haar beperkte energie in als ambassadeur van Stichting Energy4All. Familie brengt namens Wietske het stokje verder. Wietske volgt samen met haar hulphond in de auto om het mito-hart over te dragen aan Jaldert.
Lees hier meer over Wietske

Jaldert

27 MHP Jaldert

Tjerkgaast - Rutten
Afstand van ongeveer 19 km

zo 17 september 2023

Jaldert heeft een energiestofwisselingsziekte en hoewel hij met zijn ouders in Heerenveen woont is hij in het weekend op zijn logeeradres Jungo Care in Tjerkgaast. Samen met zijn huisgenootjes gaan ze er zondag een mooi feestje van maken en kijken ze ernaar uit het mito-hart te ontvangen met o.a. een koffietentje om nog wat extra geld in te zamelen. De kinderen gaan een klein stukje mee op weg naar Willem in Rutten en namens Jaldert wordt hij verder gebracht.
Lees hier meer over Jaldert

sponsor Jaldert en zijn JungoCare kanjers

Willem

24 MHP Willem

Rutten - Giethoorn
Afstand van ongeveer 38 km

zo 17 september 2023

Willem en zijn familie zijn begin september naar de Italiaanse Alpen gegaan om deel te nemen aan Forza4Energy4All. Een week naa thuiskomst komen ze alweer in actie voor de MITO Estafette. Ze brengen het mito-hart verder naar Harmen en Ilona in Giethoorn, de ouders van Willem zijn vriendje / lotgenootje Sam* die in 2017 overleed.
Lees hier meer over Willem en zijn familie

sponsor team Forza4Willem

Sam* & Matt*

23 MHP SamMatt

Giethoorn - Zwolle
Afstand van ongeveer 27 km

zo 17 september 2023

Harmen en Ilona verloren hun zoontjes Sam* en Matthias* aan een ernstige energiestofwisselingsziekte. De mooie herinneringen blijven. Sam zijn mooie lach en de mooie vakantie met Matt.
Ze wonen net een jaar in Giethoorn en Ilona gaat het eerste stuk zwemmen samen met goede vriend Gert en zijn zoon Corné. Ze brengen het mito-hart naar de ouders van Anja* in Zwolle.

Doneer ter nagedachtenis aan Sam en Matt

Anja*

MHP Anja 2023

Zwolle - Hattemerbroek
Afstand van ongeveer 10,7 km

ma 18 september 2023

Anja is altijd erg betrokken geweest bij Stichting Energy4All. Ze zamelde onder andere geld in met verkoop van eigengemaakte spulletjes op kerstmarkten. Ook heeft ze twee keer meegedaan aan de MITO Estafette.
In januari is ze plotseling overleden. Een enorm gemis. Haar ouders Evelien en Aart brengen het mito-hart daarom ter nagedachtenis aan Anja* verder naar Diderick.

SPONSOR TER NAGEDACHTENIS AAN ANJA

Diderick

21 MHP Diderick

Hattemerbroek - Wezep
Afstand van ongeveer 3 km

ma 18 september 2023

Diderick is één van de testpersonen die het medicijn sonlicromanol al voor een lange periode gebruikt. Dit voor het medicijnonderzoek van Khondrion i.s.m. het Radboudumc. Hij wil niet meer zonder, merkt de verbetering en is daar erg blij mee. Hij brengt het mito-hart dit jaar dan ook weer niet in zijn scootmobiel verder maar lopend naar de vader van Matthias*: Gert Gerritsen. Dat dat mogelijk is geeft hoop.

Matthias*

20MHP Matthias

Wezep - Harderwijk
Afstand van 37 km

di 19 september 2023

Gert Gerritsen brengt het stokje verder ter nagedachtenis aan zijn zoon Matthias*, hij overleed in 2016 aan de gevolgen van zijn energiestofwisselingsziekte. Gert is voorzitter van Stichting Join4Energy en organiseert samen met André route Oost van de MITO Estafette.
Hij gaat het mito-hart met vriend Hajo, en wellicht ook Diderick, naar Marc zijn dagbesteding brengen; Grandcafé Alleman in Harderwijk.

sponsor Gert ter nagedachtenis aan Matthias

Marc & Kian

 MHP MarcvdMheen 2023

MHP KianvdMheen 2023

Putten - Renswoude
Afstand van 30 km

wo 20 september
Overdracht rond 20:00 uur

Broers Marc (20) & Kian (15) hebben een energiestofwisselingsziekte. Ondanks dat ze afhankelijk zijn van onder andere hun rolstoel halen ze zoveel mogelijk uit het leven.
Marc heeft op dinsdag het mito-hart in ontvangst genomen van Gert bij zijn werk/dagbesteding Grandcafé Alleman in Harderwijk. Woensdag gaat het mito-hart vanaf hun huis (Putten) met hun vader Ben op de fiets verder, Marc rijdt nog een stukje mee met zijn rolstoel/schootmobiel en Kian en moeder Corina volgen in de bus onderweg naar Ronald* zijn ouders in Renswoude.

Donderdag 21 september 2023 RUSTDAG

Ronald*

 MHP RonaldBrandhof

Renswoude - Bennekom
Afstand van 15 km

vr 22 september

Ronald is op 9-jarige leeftijd overleden aan VLCADD met een extra verdenking van een energiestofwisselingsziekte. Zijn moeder LIen brengt ter nagedachtenis aan hem het mito-hart verder naar Amit, dit (bij goed weer) op een kanariegele trike bestuurd door de opa van Ronald*.
Lees moeder Lien haar verhaal hier.

Amit

MHP Amit


Bennekom - Veenendaal
Afstand van 16 km

za 23 september 2023

Amit heeft het Kearns Sayre Syndroom. Hij heeft een passie voor fotografie en volgt aan de HKU de studie Kunst en Economie. Hij is nu bezig met zijn afstudeerproject en doet dit ook voor en bij Stichting Energy4All. Samen met familie brengt hij het mito-hart verder naar Xander zijn moeder Sandra.

Xander

Veenendaal - Rhenen
Afstand van 4,4 km

za 23 september 2023

Xander heeft een energiestofwisselingsziekte maar wil daarmee liever niet zelf in de belangstelling staan als tiener. Zijn moeder Sandra zal namens hem het mito-hart ontvangen en doorgeven aan Eline.
Sandra schreef het boek "Als mijn kind maar gelukkig is" over omgaan met een kind met een chronische beperking.

Eline Cassenaar

MHP Eline Cassenaar

Rhenen - Arnhem
Afstand van 32 km

za 23 september 2023

Eline is 16 jaar oud en heeft een energiestofwisselingsziekte. Ze zal met haar moeder Barbara het mito-hart verder brengen naar Florine en Babette.

Florine & Babette

MHP FlorineBabette 2023

Arnhem - Arnhem
Afstand van 2,6 km

za 23 september 2023

De tweeling Florine en Babette hebben een energiestofwisselingsziekte. In hun familie komt de ziekte vaker voor. Ze hebben op deze finaledag eerst nog musicalles. Daarna brengen ze het mito-hart door naar stad- en lotgenoot Maartje.

SPONSOR Florine en Babette

Maartje

MHP Maartje

Arnhem - Nijmegen FINISH
Afstand van ongeveer 21 km

za 23 september 2023
aankomst bij finish om 16:30 uur

Maartje heeft een energiestofwisselingsziekte die erg veel invloed heeft op haar leven. Samen met haar ouders is ze aanwezig geweest bij de Ride4Kids Pyreneeën Challenge met team Ride4Maartje. Ze zal vlak als laatste MHP met haar ouders het mito-hart met kevertjes naar de finish in Nijmegen brengen.

sponsor team Ride4Maartje

Finish op zaterdag 23 september om 16:30 uur
De finishboog staat bij Meneer Vos. Adres: Winkelsteegseweg 99, 6534 AP Nijmegen
Dit restaurant stelt hun terras open voor voor iedereen die de MITO Estafette finish wil meebeleven en mooi afsluiten.
Met dank aan Plurijn!

MITOestafette2023 RuouteMIDDEN


Voor de deelnemers

Als je meer informatie hebt over hoe je je route gaat afleggen, met wie, wanneer je start en denkt aan te komen dan vullen we die informatie hier graag aan. Ook als je een foto toe wilt voegen of als je hulp nodig hebt met het aanmaken van een sponsorpagina. En wellicht heb je over iets anders nog een vraag.
Neem dan contact op met jouw contactpersoon van Route MIDDEN:
- Margreet Vogelzang Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Wietske Meijer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Paulien Vogelzang Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk ook: Route WEST | Route OOST | Route ZUID

Ga naar de overzichtspagina van de MITO ESTAFETTE

­