­

Sponsorloop Meander Teun 02

Sponsorloop KC de Meander voor Teun

DEN BOSCH – Moe zijn en toch door moeten: dat gevoel wil Teun (7) de kinderen uit zijn klas laten ervaren. Vrijdag deden leerlingen van Kindcentrum Meander een sponsorloop om geld in te zamelen voor de stofwisselingsziekte van de 7-jarige Maaspoorter.
Het opgehaalde geld gaat naar Stichting Energy4All, een stichting die zich inzet om energiestofwisselingsziekten meer bekendheid te geven en een medicijn te vinden om de ziekte te stoppen.

Gewapend met startnummer rennen de jongste leerlingen onder een feloranje opblaasbare boog door. Na een warming-up kan er dan echt gestart worden, met Teun zelf aan kop. In rolstoel, dat wel. "Ik ben heel snel moe. Sporten kan ik wel, maar in plaats van een uur houd ik het maar tien minuten vol", vertelt hij. 

Sponsorloop Meander Teun 03

Na drie rondjes om de school nemen de eerste leerlingen een wandelpauze. “Ik vind het zielig dat Teun ziek is, maar vind het wel leuk om rondjes te rennen”, vertelt Bryan. Teun’s zus Fleur heeft er ook wel zin in. “Ik vind het spannend en cool.” Of ze trots is op haar broer? “Heel erg!”

Directeur van de school Peter de Baar twijfelde geen moment toen de sponsorloop ten sprake kwam. “Als Teun iets in zijn hoofd heeft, dan gebeurt het ook. En tot nu toe is het een groot succes. Ik zag een paar kinderen al een tiende ronde lopen. De boodschap komt wel binnen geloof ik.”

Teun zit ondertussen – in rolstoel – bij de start. Iedereen die voor de zoveelste keer langs komt rennen, krijgt een kruisje op het startnummer. Van Baar: “Ik zie hem wel een beetje de vermoeidheid verbijten. Maar hij is met volle teugen aan het genieten.” (Bron tekst: DTV Den Bosch)

Paul, directeur van Stichting Energy4All, mocht een geweldige cheque twv € 5.150,- in ontvangst nemen van Teun namens zijn school KC Meander die vandaag een fantastische sponsorloop hebben gehad. Een voorlopige opbrengst omdat ze nog wat sponsorgeld verwachten
Bedankt voor jullie energie!

Bekijk het prachtige filmverslag van DTV Den Bosch: https://www.facebook.com/dtvdenbosch/videos/589374661443902/?t=1

Mooie aanmoediging van Ron en Naomi van Zappsport voor alle kinderen en Teun: https://www.facebook.com/stichtingenergy4all/videos/1722834164432538/?t=0

Ook aandacht in De Bossche omroep met op de voorpagina Teun van KC de Meander over de mooie sponsorloop van zijn school.

Sponsorloop Meander Teun 01

 

­