­

Kunst voor ieder veiling 01

Geweldige opbrengst veiling Kunst voor Ieder bulldogs

Op dinsdag 19 juni was het zover! De veiling van de kunst bulldogs van het project Kunst voor Ieder. De veiling van de 12 kunst bulldogs bracht maar liefst € 35.650,- op. Geweldig!

Imke (11) en Roos (12) zijn de initiatiefnemers van dit hartverwarmende project. Ze presenteerden hun idee en werden in 2017 de winnaars van het beste idee van de Kindergemeenteraad van Wijchen. 

In samenwerking met basisscholen werden er prachtige ontwerpen gemaakt door leerlingen voor de te beschilderen bulldogs. Door een jury werden de mooiste ontwerpen uitgekozen waarmee de kunstenaars aan de slag konden. Kunstenaars Maurice Broekhoff, Hein van Houten, Daniella Krijt, Mirelle Vegers, Fleur van Droffelaar, Nick Twaalfhoven, Marie Louise Hooymans, Frans van den Heuvel, Marion Arts, Wilma Carbaat, Monique van Gelder en Toon van Gelder hebben er echt prachtige kunstwerken van gemaakt.
Op 19 juni was in het Wijchens kasteel de veiling. Presentator Ron Bons begon de avond met een interview met Roos en Imke. Ze vertelden hoe hun mooie project tot stand kwam en dat ze voor Stichting Energy4All kozen als goed doel omdat ze graag kinderen met een energiestofwisselingsziekte kans op een toekomst willen geven. Zo ook patiëntje Jenske die ze hebben bezocht. Wat mooi hoe betrokken ze zijn. Ook professor Jan Smeitink, leider van het medicijnonderzoek, was aanwezig en vertelde over het onderzoek waar de opbrengst van de veiling naartoe gaat en hoe hard de steun nodig is.
Vervolgens werd Jochem van Gelder op het podium geroepen om de als veilingmeester zoveel mogelijk geld op te halen met de bulldogs.
Wat was het spannend voor de meiden, de biedingen begonnen wat rustig maar liepen al snel op tot bedragen die ze nooit hadden verwacht. Voor de laatste kunst bulldog “Billy and the Beast” van kunstenares Monique van Gelder werd zelfs € 8.200,- geboden. 
Na even rekenen door de aanwezige notaris was het na een mooi optreden van zangeres Kim Sera en gitarist Pelle Tiemens de opbrengst bekend gemaakt.
Maar niet voordat alle kunstenaars en ook de moeders van de meiden werden bedankt voor hun inzet en steun.
De opbrengst was maar liefst € 35.650,-! Wat alle verwachten overtrof. Met een dikke knuffel van professor Smeitink voor de meiden werd de avond feestelijk afgesloten. 
We zijn ontzettend trots op Roos en Imke en erg dankbaar voor hun inzet en steun.
bekijk hier een mooi fotoverslag van het Wijchens Nieuws http://www.wijchensnieuws.nl/fotos-e35-650-energy4all-dankzij-imke-en-roos/
leesmeer op de Facebookpagina van Kunst voor Ieder: https://www.facebook.com/profile.php?id=100025248684352
­