­

thumbnail BeginAfbeelding LolaJenske

Vol trots kunnen wij onze eerste kind ambassadeurs aan jullie voorstellen, namelijk Lola en Jenske van de Ven. Twee stoere zussen uit Rosmalen. Omdat niet alle kinderen zelf hun verhaal kunnen vastleggen maken wij ook gebruik van kind ambassadeur teams, zo ook bij Lola en Jenske. Lola (14) neemt ons via de vlogcamera mee in het leven van hun gezin. Helaas heeft haar zusje Jenske (12) een energiestofwisselingsziekte, dit heeft grote invloed op hun dagelijkse leven. Jenske moet vaak voor controles en onderzoeken naar het ziekenhuis en ze kunnen niet zomaar even een dagje weg. Dit is soms best lastig voor Lola, maar gelukkig zijn zij en Jenske dol op elkaar. Ze doen dan ook van alles samen en zijn de beste vriendinnen. De meiden vinden het een grote eer om de eerste kind ambassadeurs te zijn voor Stichting Energy4All, "We vinden het ontzettend leuk dat ze ons hebben gevraagd en kunnen niet wachten om te beginnen met vloggen, hopelijk weet straks iedereen wat een energiestofwisselingsziekte inhoudt".
Cameraman Jaap van Willigen is naar Brabant afgereisd om een prachtig portret van de zusjes te maken.
Kijk hier naar eerste filmpje van onze enthousiaste Kind ambassadeurs: https://youtu.be/9lJHiNyRgio

Wat zijn kind ambassadeurs?
Elk jaar benoemen wij een paar kinderen tot kind-ambassadeurs. Dit zijn kinderen met een energiestofwisselingsziekte en/of hun broer of zus (team). De kind-ambassadeurs vertellen hun eigen verhaal over het hebben van een energiestofwisselingsziekte, bijv. waar lopen zij tegen aan, hebben ze veel pijn of maken ze gebruik van hulpmiddelen? Doordat zij zelf, of hun broer/zus dit verhaal vertellen komen mensen meer te weten over de ziekte en over de invloed van de ziekte op het kind en hun gezin. Een kind-ambassadeur zorgt er zo mede voor dat er meer begrip en bekendheid komt voor de ziekte en ook voor stichting Energy4All.
Zij geven ons d.m.v. vlogs een kijkje in hun leven, zo gaan we misschien wel met ze mee naar school of de dagopvang of zien we hoe ze gezellig een dagje op stap gaan. Maar ze zullen natuurlijk ook de minder leuke kanten laten zien, zoals de verzorging en het niet mee kunnen doen met de anderen.

Volg de verhalen van onze kind ambassadeurs op ons YouTube kanaal en via onze social media kanalen!

­