­

Stichting Energy4All Bijdrage Onderzoek

Stichting Energy4All heeft een bedrag van € 100.000,- bijgedragen aan de KHENEREXT Studie van het medicijnonderzoek van Khondrion.

Op de eerste dag van de Mitochondrial Disease Week 2022 kunnen we dit mooie nieuws brengen. Het hoofddoel van deze KHENEREXT studie die 52 weken duurt is om de behandeling met sonlicromanol voort te zetten voor patiënten die de lopende fase 2b-studie eerder hebben voltooid, en hiermee aanvullende verhelderende gegevens van gebruik op langere termijn verzamelen. Aangezien wordt verwacht dat sonlicromanol een chronische behandeling zal zijn voor energiestofwisselingsziekten, heeft deze nieuwe studie tot doel het veiligheidsprofiel van sonlicromanol op lange termijn vast te stellen. Hiertoe wordt gedurende één jaar tweemaal daags een orale dosis van 100 mg sonlicromanol toegediend. Deze dosering is door de doelgroep in een eerder onderzoek al als veilig beschouwd en goed verdragen. Bovendien zal de KHENEREXT-studie met tussenpozen van drie maanden, veiligheid, primaire en secundaire functionele klinische uitkomstmaten beoordelen, waaronder cognitie, vermoeidheid en motorische functie gerelateerde kenmerken.

Prof. Dr. Jan Smeitink, Chief Executive Officer bij Khondrion, zei: “Wanneer mitochondriën defect zijn, kan dit resulteren in een breed scala aan ernstige en slopende ziekten, die langdurige zorg en behandeling vereisen. De huidige opties zijn uiterst beperkt en grotendeels ondersteunend, dus er is dringend behoefte aan nieuwe therapieën die positief uitwerken op de ziekte.
“Hoewel onze lopende fase 2b-studie bij volwassen patiënten met MELAS-spectrumstoornissen ons cruciale gegevens zal opleveren om de voortdurende klinische ontwikkeling van sonlicromanol te ondersteunen, is het voor ons belangrijk om ook het werkzaamheids- en veiligheidsprofiel op langere termijn te begrijpen. Onze KHENEREXT-studie, die uitbreiding van de behandeling biedt aan patiënten die de initiële fase 2b-studie hebben voltooid, is een belangrijke stap in onze sonlicromanol weg naar de eindstreep.”

Stichting Energy4All steunt het medicijnonderzoek van professor Smeitink en Khondrion al sinds 2006. In totaal hebben we dit belangrijke onderzoek al gesteund met € 5.173.890,- en we blijven steunen tot het medicijn beschikbaar is voor al die patiënten die het zo hard nodig hebben. Elke keer zetten we weer een stap vooruit op weg naar het medicijn. Dankzij vele vaste donateurs, actievoerders, collectanten, sponsorevenementen, donaties en nog veel meer mooie manieren om geld in te zamelen kunnen wij het medicijnonderzoek steunen. Samen sterk om energiestofwisselingsziekten te stoppen!

Help ook mee en doneer of start jouw eigen inzamelingsactie

Koop een Energy4All Loterij lot om te steunen

Word donateur en steun structureel tot die eindstreep!

­