­

De Medische Adviesraad (de MAR) adviseert het bestuur van Energy4All over de aanvragen voor bijdragen aan het onderzoek. De MAR bekijkt de plannen en projecten waarvoor een financiële bijdrage wordt gevraagd. De leden bestuderen de stukken en stellen eventueel vragen aan professor  dr. Smeitink voor verduidelijking. Daarna geeft de MAR een advies aan het bestuur.

De Medische Adviesraad bestaat uit 3 personen met ieder hun eigen achtergrond en deskundigheid.

Pauline Pernot heeft medicijnen gestudeerd in Leiden, en heeft daarna jaren gewerkt in de chirurgie en cardiologie. Vervolgens is zij in de farmaceutische industrie gaan werken als medisch adviseur bij Novartis. Hier heeft zij vervolgens diverse leidinggevende functies gehad, o.a. van de afdeling medische informatie en bijwerkingen van geneesmiddelen. Momenteel is zij hoofd van de afdeling medical affairs.

Okke Jaap Bosgra is afgestudeerd in de milieu- en levenswetenschappen. Hij heeft bij verschillende bedrijven in de farmaceutische industrie gewerkt. Op dit moment is hij werkzaam bij de afdeling market access bij Johnson & Johnson. Hier is hij verantwoordelijk voor toegang en de vergoeding van geneesmiddelen.

Kim Evers-Birkenkamp heeft medische biologie gestudeerd en is daarna gepromoveerd in signaaleiwitonderzoek. Zij heeft veel kennis van de technieken en omstandigheden van het laboratoriumonderzoek. Bij Organon heeft zij op het laboratorium gewerkt en nu is zij medisch adviseur bij Novartis.

Pauline Pernot over de werkwijze van de MAR: “We combineren onze kennis en kunde en zetten deze in om te helpen en advies te geven bij de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel. Wij kunnen gevraagd en ongevraagd adviseren aan het bestuur, maar wij denken ook mee met professor Smeitink vanuit onze deskundigheid. Het bestuur besluit, mede op basis van de adviezen van de Medische Adviesraad, over een goede besteding van de opbrengsten aan medicijnontwikkeling.”

­