­

Energy4All steunt het onderzoek van professor dr. Jan Smeitink en zijn onderzoeksteam van Khondrion structureel.

“Zonder de inzet van Stichting Energy4All was het onderzoeksteam nooit gekomen waar ze nu is”, zegt Smeitink. “Door de donaties van de stichting konden we onder andere noodzakelijke laboratoriumapparatuur aanschaffen, experts aantrekken voor de daadwerkelijke uitvoering van het onderzoek en grondstoffen aanschaffen om het medicijn voor de testen te maken. Stichting Energy4All is als het ware het cement tussen de belangrijke stenen waardoor we steeds verder konden bouwen.”

Vanaf 2006 heeft Stichting Energy4All het onderzoek gesteund
met een totaalbedrag van:

€ 4.615.941
Waarvan in 2019 tot nu toe:

€ 372.781

 

Een greep uit belangrijke bijdragen van Energy4All

Gespecialiseerde onderzoekers
Zeer gespecialiseerde onderzoekers werken voor Khondrion aan het onderzoek naar het medicijn. Zij komen vanuit de hele wereld om aan dit bijzondere onderzoek te werken. De salariskosten van deze belangrijke onderzoekers vallen niet onder de subsidies die Khondrion heeft ontvangen voor verschillende fasen van het onderzoek. Omdat deze onderzoekers het daadwerkelijke onderzoek uitvoeren zijn ze onmisbaar. Energy4All zorgt dat ze kunnen blijven werken aan het onderzoek en hun kennis blijven inzetten op weg naar het medicijn..

Grondstoffen KH176
Het potentiële medicijn KH176 wordt gemaakt met verschillende grondstoffen. Voor het klinische onderzoek op gezonde mensen was er een grote hoeveelheid KH176 nodig. Dit potentiële medicijn wordt in drankvorm geproduceerd, een kostbaar productieproces. Een heel belangrijk onderdeel van de klinische onderzoeken, zonder medicijn geen testen.

Laboratorium benodigdheden
Voor het onderzoek in het laboratorium financieren we allerlei laboratoriumbenodigdheden die van belang zijn voor het onderzoek. Ook zijn er verschillende onderzoeksapparaten aangeschaft, waaronder:
Hoge-resolutie respirometer. Hiermee is het mogelijk om het zuurstofverbruik in patiëntencellen te meten. hoe hoger het zuurstofverbruik, des te hoger de energieproductie. Er is inmiddels gestart met het testen van de positieve werking van chemische stoffen op de mitochondriële energieproductie.
Spectrophotometer. Deze versnelt het verwerken van spierbiopten en daarmee het stellen van de diagnose. Ook wordt hiermee sneller voortgang geboekt bij het onderzoek naar het effect van nieuwe potentiële geneesmiddelen.

Aanvraag van grote subsidies
Voor de aanvraag van grote subsidies om het onderzoek te financieren is een zeer gedetailleerde schriftelijke aanvraag nodig die tot op de punt en komma moet kloppen om te worden genomineerd. Met de steun van Energy4All zijn hiervoor specialisten ingeschakeld.
Ook is de garantstelling van Stichting Energy4All voor een bijdrage voor onderdelen van het onderzoek erg belangrijk bij de toewijzing van een grote subsidie. Ongelofelijk belangrijk zijn deze subsidies om het onderzoek voort te zetten.
Zo zijn er al verschillende grote subsidies verkregen, o.a. de prestigieuze PM Rare subsidie van € 3 miljoen en onlangs nog de EFRO subsidie van ruim € 950.000,-

Doneer voor het medicijnonderzoek!
­