­

World Mitochondrial Disease Week

Van september 16, 2024 10:00 tot september 22, 2024 23:55
Geplaatst door Energy4all
Categorieën: Evenementen
Hits: 88

WMDW-Logo

Van maandag 16 t/m zondag 22 september is de world mitochondrial disease week, tijdens deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor mitochondriele ziekten. 
Er is nog altijd geen medicijn voor mitochondriele ziekten, dit moet veranderen. Door wereldwijd onze krachten te bundelen hopen we dat er meer aandacht en geld beschikbaar komt voor deze slopende ziekte. 
Ieder jaar is de derde week van september de wereldwijde mito week, tijdens deze week worden diverse grote en bekende gebouwen in het groene licht gezet. 

Samen zijn we sterk, dus help ook mee, zet een gebouw in het groene licht of vertel over de ziekte. Zo maken we samen mitochondriele ziekten bekender en kunnen we er hopelijk voor zorgen dat er op korte termijn een medicijn beschikbaar komt en dat patiënten eerder worden gediagnostiseerd omdat artsen steeds meer komen te weten over het ontstaan en verloop van deze grillige ziekte. 

Ook denken wij in deze week aan alle patiënten, die dag in en dag uit tegen de ziekte strijden. En staan we stil bij de patiënten voor wie het medicijn te laat is. Maar ook bij de families van al deze patiënten. Ook zij hebben dagelijks te lijden onder deze ziekte. Het verdriet, de grote zorgen en de onmacht neemt ook veel van hen.

 

Doneer en steun het medicijnonderzoek!
Stop energiestofwisselingsziekten. Kom in actie!
 
­