­

Hein klMaak kennis met Hein van den Hoogen

Hein van den Hoogen is sinds 2015 projectleider bij Forza4Energy4All.

Projectleider Forza4Energy4All

Op de fiets, hardlopend en/of wandelend drie machtige bergen beklimmen voor kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekte. Forza4Energy4All maakt elke keer weer een onvergetelijke indruk op Hein. Hij moet even opzoeken wanneer hij het evenement voor het eerst organiseerde. “Dat was in 2015”, vertelt hij. Wat hij het mooiste vindt van Forza, daar hoeft hij niet over na te denken: “Het creëren van energie en saamhorigheid tijdens de dagelijkse briefings en de finishes op de bergen zijn voor mij de mooiste momenten van de dag. En daar hebben we er drie van in vier dagen tijd, heerlijk toch!”

De deelnemers en supporters genieten bovenop de bergen volop van Hein. Hij onthaalt met enthousiasme iedere deelnemer bij de Energy4All finishboog en maakt er een grandioos mooi feestje van.

Hoe ben je betrokken geraakt bij Forza4Energy4All?

“Een vriend van mij was eerder meegegaan als vrijwilliger en vroeg me of ik interesse had voor deze klus. Samen met iemand van het bedrijfsbureau heb ik deze taak toen op mogen pakken. Zelf was ik niet bekend met Energy4All en alles wat er schuil gaat achter de deuren van al die patiënten en hun families. Tijdens de eerste clinic werd het mij al heel snel akelig duidelijk dat energiestofwisselingsziekten ontzettend heftig zijn.”

 Wat is jouw rol en waar ben jij verantwoordelijk voor?

“Ik ben projectleider maar eigenlijk vervul ik deze rol samen met Paul, directeur van stichting Energy4All. Tijdens het evenement heb ik ook de rol van ceremoniemeester. Bij mijn eerste editie is dit zo ontstaan. Ik weet nog goed dat ik mezelf verbaasde over het feit dat er wel mensen over de streep kwamen en dat er wel muziek was maar eigenlijk geen echte ontvangst. Toen heb ik de microfoon gepakt en ben ik het een en ander gaan proberen om er een feest van te maken.”

Met wie doe jij dit project?

“De belangrijkste groep, dat zijn natuurlijk de deelnemers, want zij maken het mogelijk dat het organiseren van dit evenement de moeite waard is!

Forza4Energy4All maken we gelukkig samen met een heel team. Het projectteam bestaat tegenwoordig uit Paul, Jeannette, Paula, Erik en natuurlijk de coaches: Hilco, Nick, Remco, Janny en Marlieke. Daarnaast doet Paulien veel op het gebied van communicatie. Dan volgt de groep met vrijwilligers die overige taken verzorgen, zoals techniek, fotografie, video, catering, vervoer, muziek, en aankleding. En natuurlijk niet te vergeten, de vele enthousiaste supporters.”

Wat was je grootste uitdaging?

“De editie 2019 was met afstand de grootste uitdaging voor de organisatie. Je moet je voorstellen dat álles wat je vooraf hebt gepland bij aankomst in Italië niet door kan gaan. Voor iedere dag dat er een beklimming op het programma stond moest er een alternatief worden gevonden, omdat twee bergen waren afgesloten door vallende rotsblokken en het één dag heel hard regende. Op dat moment gaat het evenementenhart sneller kloppen. Vervolgens gingen we gelijk aan de slag om alles geregeld te krijgen. Het gaat dan om de wandel-, fiets- en hardlooproutes, verzorgingsposten, afzet- en ophaalpunten, vergunning, stroomvoorziening etc.”

Je hebt veel patiënten en hun families leren kennen. Wat betekent dit voor jou?

“Zoals ik al aangaf komt alle heftigheid en narigheid altijd direct bij mij binnen! We vergeten vaak dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. Het contact met de Forza-familie maakt dat telkens weer duidelijk. Voor mij betekent dit bewustwording van pieken en dalen in het leven: Pieken van geluk als het een keer meezit, als we de top van ons kunnen bereiken op de bergen in Italië of als we samen een onmetelijke energy-boost creëren door te doen wat we doen! Voor mij staat Forza4Energy4All gelijk aan samen met elkaar voelen, vieren maar ook huilen!

Altijd als ik na een week uitgeput maar voldaan thuiskom dan is er die ene vraag……. ‘Hoe was het?’. Het antwoord op die vraag is niet in woorden te omschrijven en iedere Forzaan zal dit met me eens zijn: Forza is een beleving waarvan het gevoel niet in woorden is uit te drukken. Je moet dit hebben meegemaakt om het te kunnen begrijpen.

Aan iedereen die een sportieve uitdaging of bijzondere beleving zoekt zou ik willen zeggen:

Sluit je aan bij deze prachtige club die dingen doet die er toe doen!

Wil je meer weten over Forza4energy4All, kijk op onze website, ga mee, schrijf je in!

   70083752 2750059295018623 6706256575578767360 n

­