­

Khondrion persbericht 10jan22 Energy4All

NIJMEGEN, Nederland – 10 januari 2022
Khondrion heeft aangekondigd dat de laatste patiënt van de KHENERGYZE Fase IIB studie het medicijn Sonlicromanol toegediend heeft gekregen. Sonlicromanol is door Khondrion ontwikkeld om kinderen en volwassenen met een energiestofwisselingsziekten / mitochondriale ziekte te kunnen behandelen. De resultaten van KHENERGYZE worden verwacht in het derde kwartaal van 2022.

Het belangrijkste doel van deze studie is om te evalueren wat voor effect de dosis van Sonlicromanol heeft op het van cognitief functioneren, zoals beoordeeld door de geautomatiseerde Cogstate visuele identificatietest. Cognitieve stoornissen worden steeds meer erkend bij patiënten met mitochondriale ziekte en kunnen een significante en slopende impact hebben op vele aspecten van hun leven. Cognitieve functies zijn functies als het geheugen, leervermogen, taalgebruik en het kunnen begrijpen en uitvoeren van complexe, dagelijkse handelingen.
Het potentiële effect van Sonlicromanol dat het cognitieve achteruitgang tegengaat wordt ondersteund door preklinisch onderzoek en resultaten van de al voltooide Fase IIa-studie. Dat liet een significante verbetering zien in de aandacht en stemming gerelateerde uitkomsten in patiënten behandeld met Sonlicromanol vergeleken met het placebo.

Professor dr. Jan Smeitink, Chief Executive Officer bij Khondrion, zegt:
"Voltooiing van de inschrijving in onze Fase IIb-studie is een belangrijke mijlpaal en brengt ons weer een stap dichter bij het leveren van een dringende en broodnodig medicijn voor patiënten met ernstige en slopende mitochondriale ziekten. Ik wil alle patiënten en hun families bedanken voor hun deelname in deze proef, en aan de onderzoekers en het bredere team, wiens toewijding van vitaal belang is geweest om dit te bevorderen belangrijk klinisch programma. We kijken uit naar de resultaten van de proef later in het jaar.”

Verdere details van de KHENERGYZE en andere studies van Khondrion zijn beschikbaar op clinicaltrials.gov

Lees het Engelstalige en iets uitgebreidere persbericht van Khondrion op:https://www.khondrion.com/khondrion-completes-enrollment-in-khenergyze-phase-iib-trial-evaluating-sonlicromanol-in-adult-patients-with-melas-spectrum-disorders/?fbclid=IwAR1xRH38NQh1t-PdvccaDbJm7RkiOyr4Y7UjQdONoBlesO_VEqVX5Y-thnY

khondrion

­