­

rick wens 6.2

Rick is helemaal gek op Tesla’s, de Tesla model x is zijn favoriet. Hij had dan ook één hele grote wens, namelijk een keer een ritje meerijden in een Tesla X. Voor ons 15 jarig jubileum hebben wij de Energy4All wensboom in het leven geroepen, kinderen met een energiestofwisselingsziekte mochten een wens inleveren,  waarna wij ermee aan de slag gingen. Door alle corona maatregelen duurde het even maar afgelopen weekend was het eindelijk zover, in samenwerking met stichting Tesla Wensrit ging Rick zijn wens in vervulling.

Technische snufjes rick wens 10 min.1
Onder een stralend zonnetje stond Rick te popelen van ongeduld tot het eindelijk zover was en er vier prachtige Tesla’s bij hem de straat in reden. Hij wist niet waar hij moest kijken zoveel moois zag hij voorbij komen. Vol enthousiasme bekeek hij alle auto’s van binnen en buiten en mocht hij zelf ook even op de knopjes drukken waardoor de deuren opengingen. Veel leuker was het scherm in de auto, waar je ‘vette’ spelletjes op kunt spelen, zo kwamen er meerdere keren ineens luide scheet geluiden uit de Tesla en lag Rick dubbel van het lachen. Ja hoor, hij had het ‘scheet’ knopje ontdekt. Het meest favoriete Tesla knopje van kids.Ook reed hij zomaar op de maan, met een Tesla kan het allemaal. De volwassen toeschouwers keken wel een beetje vreemd op dat een auto zoveel moderne technische snufjes heeft. 

rick wens 4 minRacemonster Rick
Rick mocht zelf ook rijden, helaas niet op de weg want daarvoor moet hij eerst nog wat jaartjes wachten, maar wel in het simulatie spel dat in de auto zit, je stuurt met het stuur van de Tesla en dan zie je jezelf in een soort videogame op het scherm rijden. Hij vloog een paar keer flink uit de bocht, waardoor hij alleen nog maar harder begon te lachen en zijn ogen nog meer twinkelden. Het was fantastisch om te zien dat Rick precies wist waar alle knopjes voor waren en wat je allemaal kon doen met zo'n auto. 

Rondritrick wens 5 min.1
Na dat alle auto’s uitvoerig waren bekeken was het tijd voor een ritje, met de hele familie op weg naar een mooie locatie waar foto’s van Rick en de Tesla’s werden gemaakt. 
Al die indrukken, daar krijgt een mens toch trek van. Op naar de frietboerderij, waar een lekker patatje en Rick zijn favoriet, een frikandel, op ze stonden te wachten. Tijdens het smullen van zijn lievelings eten was er nog een verrassing, de leden van de Tesla wensrit stichting hadden nog een paar cadeautjes voor Rick.  Wat leuke merchandise van de stichting maar ook een miniatuur Tesla X. Glunderend van oor tot oor nam hij de Tesla in ontvangst, zo kan hij nog vaak terug denken aan deze mooie dag. Nog een laatste ritje op weg naar huis en toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen van al die mooie Tesla’s. Maar niet voordat de Tesla een afscheidsdansje deed, ja echt echt waar.... Tesla’s kunnen ook dansen.
Rick was doodop aan het eind van de dag en is thuis meteen gaan slapen, hij heeft vast heerlijk gedroomd over zijn geweldige wensdag.

rick wens 9 min

*Stichting Tesla wensrit geeft (zieke) kinderen die Tesla fan zijn de dag van hun leven door met hun auto’s naar de kids toe te komen en leuke activiteiten met ze te ondernemen. Ook gaan ze sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne op regelmatige basis met hun Tesla’s vol goederen naar de grens van Polen en Oekraïne. Daar leveren ze de goederen af bij de mensen die het zo hard nodig hebben en geven ze kinderen vertier met hun auto’s, waarna ze de volgende dag naar Nederland rijden en vluchtelingen meenemen die hier in Nederkand worden opgevangen. Een stichting met vrijwilligers die allemaal een hart van goud hebben.

Bedankt stichting Tesla wensrit voor het mogelijk maken van Rick zijn grote wens.

Foto's: Colinda Jansen

rick wens 3 minrick wens 7 min.1rick wens 11 min

rick wens 8 min.1

­